10/15/2004

Leyla Zana, en català

Com publicava avui Vilaweb (m'hagués agradat que sortís a les notícies per televisió, però de moment es veu que no interessa), l'ex-diputada kurda Leyla Zana, després d'haver-se passat deu anys a la presó (el seu únic crim, parlar kurd, la seva llengua materna) ha anat al Parlament Europeu a recollir el Premi Sakhàrov que li van atorgar l'any 1995, i que per motius obvis no va poder recollir en el seu moment.
Doncs s'ha adreçat al Parlament, entre altres llengües, en català! Llengua que, per cert, actualment no està autoritzada en aquest Parlament dels Estats. M'ha fet molta il·lusió la notícia, en primer lloc perquè és una persona que admiro moltíssim i estic molt contenta que finalment l'hagin deixat en llibertat (només per la pressió de la UE, que sinó compleix els 15 anys sencers i potser algun més i tot!). El detall (i tota la intenció política que hi ha posat) de dedicar unes paraules en català demostra la seva sensibilitat per aquestes qüestions, que ella pot entendre perfectament bé degut a la situació que viu el poble kurd.
Empatia que també tenim nosaltres amb el Kurdistan (ben aviat, el Centre d'Informació i Recerca del Kurdistan sortirà a la llum!). Sort que entre les nacions sense estat ens fem costat les unes a les altres (i encara), perquè com hem pogut comprovar, si hem d'esperar que els estats ens donin algun tipus de suport, ho tenim ben magre...
Gràcies Leyla, gràcies per dedicar la teva vida sencera a lluitar per la justícia; per la del teu poble, i per la del nostre.

1 Comments:

Blogger Keixalada said...

Doncs sí que ha sortit a la tele! ho acabo de veure per TV3... Bueno, i aprofito per donar-te molts ànims en aquest teu nou projecte! Marta

15 d’octubre de 2004 a les 21:05  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home