10/23/2004

Escletxes

Ahir vam anar a una taula rodona que organitzava Capgròs sobre si la premsa digital podria substituir la premsa convencional. De fet, el tema es va dispersar una mica, però bé, aquesta no és la qüestió, per a llegir-ne cròniques segur que els altres assistents que hi havia per allí, també aficionats als weblogs, les faran molt millor.
La primera cosa que vaig copsar va ser, en un primer moment, veure que gairebé tots els assistents que en aquell moment hi havia allà presents, periodistes i alguns polítics, eren homes. D'entre els ponents, 5 i el moderador, només hi havia una dona. Ja sé que els homes que llegeixin això pensaran "no cal exagerar", però crec que aquestes petites coses que conformen el dia a dia són molt significatives, i com parlava ahir amb algú, les dones ens n'adonem més que els homes, potser perquè ens afecta directament.
Continuant amb aquest fet, hi havia una segona constatació. Malgrat que pràcticament tots els ponents eren els responsables d'un mitjà de comunicació digital, tots eren, de fet, la versió electrònica d'un mitjà "tradicional" (Capgròs, El Punt, TeleNotícies, ComRàdio). I, coses de la vida, la única noia que hi havia allà era la directora del diari electrònic La Malla, l'únic diari exclusivament digital, i que utilitza ja un llenguatge exclusivament per a la xarxa. Això em va fer pensar com els homes dominen encara el món que ells mateixos han creat, encara hi ha aquells "periodistes de la vella escola" (ídem als polítics), mentre que les dones s'obren pas i s'espavilen en les escletxes que aquest sistema els deixa (un dia tornaré al tema).

1 Comments:

Blogger Ivan said...

Per ser una dona penses bastant be...
Ara en serio, m'ha agradat força el teu post, la veritat es que tens molta raó, les homes no ens adonem d'aquestes "petites" coses de les que parles (jo inclos, encara que sigui mig nena).
Nanit i tapa't.

Ivan.

23 d’octubre de 2004 a les 16:35  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home